Traducerea:

Mihnea Columbeanu

Colecția: TAJ HERITAGE

Tip copertă: Paperback

Nr Pag: 560

Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm

  Un fluviu de fum

Autor Amitav Ghosh

Volumul al II-lea al trilogiei IBIS

FINALIST MAN BOOKER ASIAN PRIZE
 

Epopeea continuă şi după O MARE DE MACI! Descris ca "un roman al şoaptelor chinezeşti", "la fel de ameţitor ca un vis indus de opiu", UN FLUVIU DE FUM, a doua carte din seria IBIS, recreează furnicarul porturilor Chinei la începutul secolului al XIX-lea şi prăpastia prejudecăţilor care au împărţit lumea în două şi au schimbat cursul istoriei. Estul se înfruntă cu Vestul în micul oraş al străinilor din Canton, interzis femeilor albe, o aşezare pitorească în care înfloresc atelierele de pictură dar şi cruzimea marilor afaceri, în care corăbiile străine descarcă opiu de contrabandă şi bărbaţii îşi construiesc o viaţă dublă. Bahram Modi, neguţător de opiu înstărit din Bombay, fiul său pierdut Ah Fatt, orfana Paulette şi noii lor prieteni pleacă în căutarea dragostei, aventurii, bogăţiei şi a unei flori rare despre care vorbesc legendele. "Cel mai reuşit personaj al lui Ghosh", adept al unei religii care trasează o linie curată între bine şi rău, Bahram este victima unui destin care îl împinge de partea cealaltă a acestui hotar. În fumul opiului adus de el clandestin pe corabia Anahita se clădeşte o tragică poveste de dragoste şi prietenie, de sacrificiu şi decizii devastatoare.

"Creează plăceri narative din cele induse de narcotice… Un fluviu de fum este în aceeiaşi măsură un portret al trecutului şi, la nivel romanesc, un far care luminează şi prevede viitorul."

"Orice roman istoric bun ar trebui să îl înveţe pe cititor ceva istorie, în timp ce îl ia pe sus, purtându-l pe aripile unei poveşti. Puţini fac acest lucru la fel de bine ca Amitav Ghosh… "


"Un tribut monumental adus suferinţei şi gloriei dintr-o mai veche epocă a globalizării."  

O remarcabilă operă de cercetare...Șmecheria este că, în tot acest timp, e și fabulos de antrenantă.

Dens... Irezistibil... Hipnotic... precum un vis indus de opiu.

"Un ghiveci lingvistic somptuos... transportă cititorul şi îl face să saliveze deasupra bucatelor, îi trezeşte dorinţa să inhaleze miresme inventate, sau să ofteze în faţa unor scene fascinante. O lectură straşnic de bună. "

Editura

TAJ

Patrichi F Adelina

PFA, Academiei 35-37 B

Bucuresti 010013

ROMANIA

TAJ este o editură independentă. O editură de autor. Cititori dragi, lumea nu se sfârşeşte acolo unde se sfârşeşte raftul editurii mastodont. Micile edituri din umbră rareori îşi îngăduie apariţii banale. Librari îndrăgosiţi de cărţi, aţi auzit de povestea Cenuşăresei? Vă dorim să daţi baluri după baluri, pentru a găsi toţi condurii de cristal pierduţi…
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon