Mara RUSEL
Ludmila SHUMILOV

Vikas Swarup

Vikas SWARUP

BOEKE Prize,

cu VAGABONDUL MILIONAR

Cu o ecranizare de Oscar...

India într-un ghiveci picant uriaș. Un thriller distractiv până la nerușinare.

Vagabondul milionar la feminin

CEI 6 SUSPECȚI ȘI TOTEMUL PIERDUT

UCENICA ȘI MAESTRUL

După studiile de Istorie, Psihologie şi Filozofie la Universitatea din Allahabad, Vikas a intrat în rândurile serviciului diplomatic indian, fiind trimis în misiuni în Turcia, Statele Unite, Etiopia, Marea Britanie, Pretoria, Japonia.

 

"Vagabondul milionar" (cu titlul original Q & A) este primul său roman. Ideea i-a venit diplomatului atunci când a auzit despre un proiect indian numit "Gaura din perete", în cadrul căruia în pereţii mahalalelor indiene s-au instalat computere conectate la Internet, la care copiii au avut acces liber. În scurt timp s-a constatat că, fără niciun ajutor, copiii din mahala navigau cu mare uşurinţă pe internet. Vrând să abordeze un subiect original, care să atingă vieţile cât mai multor oameni, Vikas a legat aceste informaţii despre şcoala vieţii cu tema unui concurs TV ajuns fenomen global. Unirea celor două teme aparent opuse a dat naştere unei cărţi fenomen, un omagiu spectaculos adus setei de cunoaştere şi unei abordări total inedite a relelor sociale. Lupta personajului principal, care se confruntă cu tot ceea ce poate naşte o societate mai urât, se duce aici nu prin adaptare şi înăsprire, ci prin păstrarea, în orice condiţii, a unei purităţi interioare neştirbite. Autorul reuşeşte, în acest mixer de teme obişnuite, personaje şi situaţii clişeu, coincidenţe de poveste, să transforme istoria unei vieţi de mahala într-un basm fantastic, care te ţine cu sufletul la gură.

 

Pasionat de muzică, crichet, tenis şi jocuri pe computer, Vikas Swarup este şi un mare iubitor de călătorii. Este căsătorit cu Aparna, artist plastic cu nenumărate expoziţii în India şi în lume. Au doi fii, Aditya şi Varun.

 

În luna mai 2011 a apărut la Taj următorul său roman CEI ŞASE SUSPECŢI ŞI TOTEMUL PIERDUT, un thriller plin de aventură şi umor, un cazan de condimente indiene dând pe dinafară, pe cale de a deveni film, cu un scenariu semnat de John Hodge…

 

La editura Taj a apărut și cel de-al treilea roman al autorului, UCENICA ȘI MAESTRUL, cu o viitoare ecranizare la... Bollywood.

Editura

TAJ

Patrichi F Adelina

PFA, Academiei 35-37 B

Bucuresti 010013

ROMANIA

TAJ este o editură independentă. O editură de autor. Cititori dragi, lumea nu se sfârşeşte acolo unde se sfârşeşte raftul editurii mastodont. Micile edituri din umbră rareori îşi îngăduie apariţii banale. Librari îndrăgosiţi de cărţi, aţi auzit de povestea Cenuşăresei? Vă dorim să daţi baluri după baluri, pentru a găsi toţi condurii de cristal pierduţi…
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon